Over Group 3

Dieter Janssens

Foto: Yves Nevens

Een stukje geschiedenis. Group 3 van '99 tot nu.

In 1999 werd Janssens Computers opgericht, de eenmanszaak van Dieter Janssens. Gegroeid uit een jarenlange hobby, een passie voor hardware en software. In 2010 werd dit Group 3.

Computerproblemen oplossen, pc's upgraden en herstellen, thuisnetwerkjes aanleggen,... ik kon dankzij de eenmanszaak betere voordelen krijgen met betrekking tot de aankoop van hard- en software. Ik werkte toen voornamelijk voor particulieren.

Naarmate de tijd vorderde en mond-aan-mondreclame z'n werk deed kwamen ook de eerste KMO's aankloppen.

(breedband)internet

Internet (eerst met de klassieke analoge modem en later breedbandinternet) deed z'n intrede en de vraag kwam om websites te schrijven voor deze bedrijven. Iets wat ik tot op de dag van vandaag nog altijd met veel passie en plezier doe.

De eerste website schreef ik in HTML, later werd dat PHP met MySQL als databank. Ik ontwikkelde een eigen CMS of Content Management Systeem zodat mijn klanten op een heel eenvoudige manier zelf aanpassingen konden aanbrengen aan hun website zonder schrik te moeten hebben dat ze iets fout zouden doen.

De websites hebben een hoge toegankelijkheid zodat ze door iedereen vlot te consulteren zijn én staan steeds bovenaan de zoekresultaten bij Google, Yahoo, Bing of andere zoekmachines.

Voor specifieke projecten gebruiken wij nog steeds ons eigen CMS, voor andere projecten gebruiken wij WordPress, Drupal of Joomla.

De activiteiten met betrekking tot computers kan u terug vinden op de website van Janssens Computers.